Sürtünme yolu ile kan gelmesi

Sürtünme yolu ile kan gelmesi durumunda acaba kızlık zarı bozulmuş mudur ? aradan belli bir vakit geçince gerçek cinsel ilişkiye girildiğinde yeniden kan gelecek midir ? sürtünmelerde gelen kanın pembe veya koyu renkte olması durumu değiştirir mi ? adetliyken sürtünme yaşadım ama koyu renk kan geldi bu adet kanı mıdır , yoksa kızlık zarı kanaması mıdır ? Kızlık zarı sandığınız kadar içeride bir yerde değildir, birçok bayan kızlık zarının yeri olarak, vajinanın derinlikleride bir yer belirlemiştir kafasında ama bu maalesef doğru değildir, kızlık zarı vajina girişinde yani cinsel organların başladığı yerdedir. O yüzden dışarıdan gelebilecek sivri ve künt travmalara karşı edilgen pozisyondadır. Sürtünme aktivitesindede istemli veya istemsiz olarak vajina girişini ön plana çıkartan bir kalça haraketi yapılır, bu genelde bir reflekstir, içgüdüsel amaç zevk alma organı olan klitorisi sürtünme aktivitesine daha fazla katmakdır, tabi bu arada büyük dudaklar ve alttaki yapraksı görünümlü küçük dudaklar aralanarak alttan kızlık zarı savunmasız olarak sürtünme alanına dönüşmektedir. Kıyafetlerin üzerindeki dikiş çıkıntıları, düğmeler, çıtçıtlar kızlık zarı üzerindeki adet deliklerine denk geldiğinde ise zar üzerinde küçük veya daha belirgin yırtıklara yol açabilirler.

Sürtünmeli cinsel temaslarda çiftlerin birinde veya ikisindede kıyafet olması bu eylemde kızlık zarının kesin olarak korunacağı anlamına gelmemelidir, yukarıda bahsettiğim mekanizma itibarı ile kızlık zarı hasarları söz konusu olabilir. Özellikle sürtünme sonrasında hemen veya aradan 1 saat gibi bir süre geçtikten sonra adet dışı kanama ortaya çıkarsa kızlık zarının bozulmuş olma ihtimali oldukça yüksektir. Bu şekilde birçok hasta başvurusu alıyorum, kendi istatistiklerime göre sürtünme + kanama şikayeti durumlarında muayene sonucu açısından %75 oranında kızlık zarı bozulmuş olarak çıkıyor. Bunu mutlaka kızlık zarı muayenesi ile doğrulamak gerekiyor.

Sürtünme ile kızlık zarı bozulması ve iyileşme ihtimalleri

Sürtünme eylemi sonrası birçok bayanda kanama ortaya çıkmaz ama nispeten daha sert bir aktivite yaşayanlarda kızlık zarı çeşidi açısından yırtılmaya daha müsait olan himenlerde az veya çok miktarda kanama ortaya çıkabilir, kalama vajinal şeffaf sıvılara karışınca pembemsi bir renge bürünebilir, veya kırmızı renktedir, cinsel pozisyona göre vajinada 1 saat kadar beklerse vişne rengine kadar koyulaşabilir. Bu durumlarda kızlık zarı bozulmuş olarak muayene sonucunda çıkarsa kendi kendine iyileşmez, bozulmuş olarak kalır ama kızlık zarı dikimi ameliyatlarından biri uygulanırsa yeniden kanama potansiyeli olan kızlık zarı ve bekaret geri kazanılabilir.

Kızlık zarı dikimi

Sürtünme veya başka sebeplerle bozulmuş kızlık zarı durumlarında kalıcı veya geçici kızlık zarı dikimi ile bir sonraki ilişkide kızlık zarı kanaması temin edilebilir, bu ameliyatlarla ilgili birçok ayrıntı vardır, kızlık zarı dikim ameliyatlarının nasıl yapıldığı, güncel kızlık zarı dikimi fiyatlarının kaç para olduğu gibi sorularınız için.

Popüler Yayınlar